Miłosz "Milo" Krawczyk, de maker van Blumil, zit al enkele jaren in een rolstoel, maar het is nooit een obstakel geweest om ten volle van het leven te genieten: reizen, bezienswaardigheden bekijken en de schoonheid van de natuur waarderen. Toen Milo jong was, had hij een auto-ongeluk. Vóór dit ongeval was hij zeer actief geweest: hij had geoefend, gereisd en de wereld ontdekt. Zijn onafhankelijkheid, vrijheid en leven ten volle werden niet aangetast door het ongeval, hij had alleen andere uitrusting nodig.

Milo is afgestudeerd aan de Faculteit Management van de Universiteit van Warschau. Tijdens zijn professionele carrière was hij leraar Engels, luchtverkeersleider en risicoanalist bij een internationaal bedrijf. De afgelopen jaren heeft hij zich toegelegd op het Blumil-project - de tweewielige rolstoel op basis van Segway / Ninebot en Airwheel-technologie. Rekening houdend met de behoeften van meer dan 600.000 gehandicapten in Polen en meer dan 100 miljoen rolstoelgebruikers in het buitenland. Werken met Blumil vereist een nauwe samenwerking met een team van ontwerpers en verschillende experts op verschillende gebieden.

Zelfs zo'n complex project is niet genoeg voor Milo, die de actie ' Toerisme zonder barrières ' startte, die dit wil bereiken Routebeschrijving De beste toeristische attracties in Polen zijn rolstoeltoegankelijk. Om dit idee populairder te maken, heeft Milo de stichting “Razempozdrowie” opgericht. Het doel van deze stichting is het ondersteunen van revalidatieoplossingen en het ontwikkelen van activiteiten voor mensen met een handicap in het algemeen. Hij werkt ook samen met Technische Universiteit van Warschau en Sportschool aan de Universiteit van Warschau in wetenschappelijke projecten over de mobiliteit van gehandicapten en over de fysiotherapeutische eigenschappen van Blumil.


Blumil's Creator